מהו Fpga?

בעיקרון, FPGA, זה מעין שבב כזה, שנינתן להמשיך לערוך ולתכנת. מה הכוונה? ובכן, כל תכנה היא אלמנט שמאפשר לעשות אי אילו פעולות. אם לדוגמה נפתח את המחשב – ונפעיל את הווינדוס, נגלה שיש ים של אפשרויות שתוכנתו לתוך הווינדוס שלנו. אפשר לפתוח צייר, אפשר לפתוח מחשבון, דפדפן – לשחק באינטרנט, לשחק גם לא באינטרנט, לשמוע מוזיקה – להכניס דיסקים, עולמות שלמים, למעשה.

ייתכן גם, שבעבר, מערכות ההפעלה אפשרו לנו לעשות פחות דברים, או פחות היטב – או דרך אחרת להגיד את זה, כיום, ניתן לעשות יותר, וגם הרבה יותר יעיל וטוב. הסיבה לכך, היא כי יש תכנה שמאפשרת יותר, באופן דומה ה- FPGA הוא מעין צ’יפ, שמותקנת בו, או עליו, תכנה שמאפשרת אי אילו דברים. כמו היינו מתייחסים לצ’יפ הזה, כמחשב – בעוד הוא כמובן אינו מחשב, ואין אדם שיחבר לו מקלדת, שכן הוא פשוט קשוחה, ונכנס לתוך מכשיר או מכונה מסוימת. בכל מקרה, נחזור לנקודה שלנו –

Fpga בעבר לעומת כיום

אם בעבר היו לנו מערכות הפעלה מתקדמות פחות, וכיום יש לנו מערכות הפעלה מתקדמות יותר – הרי שעם העתיד, מגיעה הקדמה – אנחנו יודעים כיצד לעשות דברים באופן יעיל וטוב יותר. שזה נהדר ומגניב. למעשה, אם שמענו נכון, היכנשהו בשנים האחרונות – מייקרוסופט החלה להפסיק ולהוציא לשוק מערכות הפעלה חדשות. אם בעבר היו לנו ווינדוס XP, ווינדוס 95, ווינדוס וויסטה, וכיוצא בזה – כיום יש לנו ווינדוס 10, או איך שהוא לא נקרא עכשיו. ואם אנחנו רוצים את הגרסא החדשה – זה כנראה פשוט יגיע אלינו. על פי כן אפשר באמת לראות שמדי פעם המראה הוויזואלי, של מערכת ההפעלה משתנה – מבלי שחשבנו שכך יקרה, אם לא היינו מעודכנים או ציפינו לכך מראש.

על כן, מתרחש מעין שדרוג אוטומטי, בתכנה שבמחשב שלנו – שמשדרג אותה, ובאופן מסוים מאפשר לה להיות רחבה וחזקה יותר, לאפשר יותר משהיא אפשרה בעבר. במחשב שלנו אין תכנת הפעלה סטטית, אלא כזו שיכולה להשתדרג. זה בדיוק העניין עם FPGA, שכן, הוא מאפשר את שדרוג התוכנה, במכשיר בו הוא נמצא-  ובכך “לפתוח” לו יותר אפשרויות. אם לדוגמה, הייתה לנו מצלמת אבטחה שמשדרת, או מקליטה על 5 פריימים לשנייה – והיינו רוצים שהיא תשתדרג לכדי 10 פריימים לשנייה – בעולם של פעם, זה כנראה היה אומר להחליף אותה, לשדרג במידה כלשהי.

כפי שבעבר אם היינו רוצים שמחשב יפעל בצורה מסוימת, כנראה היינו בוחרים גרסה מתאימה של מערכת הפעלה, משדרגים אפילו. כיום, השדרוג לא מצריך החלפת המכשיר בחנות, או החלפת גרסאת מערכת ההפעלה בחנות, שהרי זה גם מוצר. כיום, ניתן פשוט לשדרג את הצ’יפ שנמצא במכשיר, ואת התכנה שנמצאת בו. וזה למעשה היתרון ב- FPGA. בעוד במכשירים ומכונות שאין להם צ’יפ זה, אכן מתבקש להחליף את הצ’יפ, או את המכשיר כולו – כדי לקבל שדרוג ליכולותיו.

Skip to content